Vad är E-juice eller Vape Juice?

Om du har hört termen “e-juice”, “vape juice” eller “e-liquid” tidigare och inte varit säker på vad det var eller vad som finns i det, oroa dig inte, guiden nedan kommer att svara på dina frågor.

Med populariteten hos pod system och boxmods ökar har e-juice och vape juice blivit en stor del av vaping över hela världen.

Först och främst. För att klargöra är e-juice, vape juice och e-vätska alla termer för att beskriva samma sak och kan användas omväxlande för att beskriva samma sak.

Hos Liquidvoyage kallar vi vår e-vätska “E-Juice” eller “Vape Juice”. Det är premium, kosher, diacetylfritt och registrerat hos EU. Vår Juice är av den högsta kvalite på marknaden. 

VAD ÄR E-JUICE, VAPE JUICE?

 • E-juice eller vape juice är den vätska som används i förångare och elektroniska cigaretter som skapar den faktiska ångan. Den innehåller nikotin men kan tillverkas utan nikotin beroende på personliga preferenser.
 • Förångaren värmer upp e-juice till mellan 200 och 400 grader Fahrenheit vilket gör den till ånga som du sedan andas in.
 • E-juice eller vape juice är en blandning av vatten, smakämnen av livsmedelskvalitet, ett val av nikotinnivåer eller noll nikotin och propylenglykol (PG) och/eller vegetabiliskt glycerin (VG).
 • Smakämnen i livsmedelskvalitet är samma typ av smakämnen som används i livsmedel. Det är säkert att konsumera och ofta ganska gott.
 • Propylenglykol är ett ämne som används i många smakämnen för att fördela smaken och alla smaksättande livsmedelsämnen jämnt i vätskan. PG används i vaniljextrakt, livsmedelsfärgning och i olika typer av läkemedel.
 • Vegetabiliskt glycerin är en vegetabilisk vätska som är tjock och söt.
 • VG och PG utgör cirka 80% av innehållet i e-vätska med nikotin- och livsmedelsarom som utgör de återstående 20%.

VG vs PG

VG VS. PG

 

Det finns en stor debatt bland vaping-samhället mellan de som gillar PG e-liquid och de som föredrar VG. Vad är den stora skillnaden mellan de två? Vi har sammanställt en lista över några av fördelarna med att använda båda typerna av e-vätskor.

 

Monopropylenglykol(PG) E-JUICE / VAPE JUICE

 

 • PG-vätska är vanligtvis tunnare än VG. Detta gör det lättare för bomullen på coilen att absorbera vätskan.
 • PG basen har ingen smak alls vilket innebär att den inte kommer att ha någon inverkan på den totala smaken av juicen..
 • Det ger en starkare känsla i halsen som liknar att röka en cigarett. Många användare älskar denna känsla och väljer PG e-vätska av denna anledning.
 • Vissa användare har rapporterat att de upplevt en allergisk reaktion mot höghaltig PG e-juice eller vape juice.

 

VEGITABILISK GLYCERIN E-JUICE / VAPE-JUICE

 

 • VG e-juice eller vape juice tenderar att vara lite tjockare och mer viskös. På grund av detta tenderar det att producera mer rest ämnen på coilen och kan också minska livslängden.
 • VG e-juice eller vape juice har en söt smak. Det används ofta som sötningsmedel i sockerersättningar.
 • VG e-juice eller vape juice producerar tjockare ånga på grund av dess övergripande tätare sammansättning. Detta är en av de största fördelarna med att använda VG över PG.
 • Med e-juice eller vapejuice rapporterar de flesta användare en lenare upplevelse i halsen jämfört med PG-vätskor. VG e-liquid tenderar att ge en mjukare såkallad “throught hit”.
 • Få människor har rapporterat att de upplevt allergiska reaktioner mot VG e-juice eller vape juice. Vissa människor har rapporterat att slem kan byggas upp i halsen efter att ha använt VG e-juice eller vape juice regelbundet.

 

Oavsett om du väljer en VG eller PG kommer det ner till personliga preferenser. Vill du ha en skarpare känsla i halsen? En högre halt PG är då ett bra alternativ. Vill du blåsa ut enorma, tjocka ångmoln och ha en lenare vejp upplevelse? Höghaltig VG är det bästa alternativet. Liquid Voyage E-Juicer har en 70% VG & 30% PG blandning som standard som är en bra balans för de flesta. Om du vill ha en annan VG/PG halt kan du välja att köpa en Custom Mix där du själv kan bestämma hur juicen ska blandas.

 

Nikotin

HUR MYCKET NIKOTIN ÄR DET I E-JUICE / VAPE-JUICE?

E-vätska finns i en mängd olika styrkor av nikotin. Många användare köper e-vätska utan nikotin. I enlighet med Europas Tobaks Direktiv får en juice högst innehålla 20mg nikotin. Men då måste behållare va max 10ml. Därför har de flesta tillverkarna valt att sälja nicshots med 18mg halt i 10ml flaskor för att kunna sälja själva smakblandningarna i större flaskor.

 • Inget nikotin – 0 mg
 • lågt – 3 mg
 • medium – 6-12 mg
 • högt – 18 mg

Styrkan du väljer beror på din individuella tolerans. De som byter till vejping efter att ha varit rökare tenderar att välja högre nikotin koncentrationer. Vejpare som rökt bara en liten mängd innan de bytte till vaping tenderar att köpa e-juice med lägre styrka. Däremot har Elcigg uvecklats mycket under åren och de flesta som börjar i dagsläget är nöjda med en nikotin halt på 6 mg styrka.

 

VAD ÄR skillnaden mellan vanlig och PREMIUM E-JUICE / VAPE-JUICE?

 

All Juice som vi tillverkar på Liquidvoyage är premium e-juice. När du använder Liquidvoyage e-juice kan du vara säker på att du bara kommer att andas in VG, PG, smaksättande livsmedel och nikotin (om du valt det). Vi har tillverkat våra Juice sen 2012 och undviker alla ämnen som skulle potentialt va skadligt för våra kunders hälsa.