Har e-juice ett utgångsdatum? Det korta svaret är ja. Så småningom. Vape juice ingredienser har en hållbarhetstid på cirka två år. Varje flaska Liquidvoyage juice har ett utgångsdatum på etiketten. Ta en titt på utgånsdatumet längst ner i vänstra hörnet av ettiketten . I allmänhet kommer din vape juice att vara bra att vejpas i minst 2 år. Om vape juice förvaras ordentligt kan det till och med hålla längre.Där är ditt svar! Hur länge håller e-juice? ca två år! Förväntade du dig svaret?

Nu kanske du undrar hur det håller så länge. För att förstå det svaret måste vi överväga vilka ingredienser som utgör ett recept på vape juice. En av huvudingredienserna i juicen är vegetabiliskt glycerin. VG, som det kallas, extraheras från raps. Du hittar VG som används i kosmetika, lotioner, mediciner och mer. Faktum är att VG också används i livsmedel eftersom det är ett naturligt konserveringsmedel och sötningsmedel. Vegetabiliskt glycerin är mycket stabilt och har en mycket lång hållbarhet.
På samma sätt har propylenglykol, eller PG, konserverande egenskaper inklusive antibakteriell och svamp dämpande. PG är ett mycket användbart ämne som finns i allt från schampo till tandkräm till astmainhalatorer. När man frågar om hur länge e-vätska varar är det lätt att se varför det varar så länge. Eftersom huvudingredienserna är naturligt långvariga ämnen som används som konserveringsmedel i andra produkter!

Det finns faktorer som kan ändra kalkylen. Hur länge e-vätska håller kan reduceras av elementen. Till exempel om en flaska lämnas i en bil och utsätts för värme och solljus kommer inte att hålla så länge. Nedbrytningen av e-juice ingredienser kan påskyndas av värme och ljus. Speciellt om den innehåller nikotin som lätt oxideras av ljus och värme. Naturligtvis är idén att e-juice ska hålla så länge som möjligt.

E-Juicer

Hur man gör Vape Juice håller längre?

Det finns ett par sätt att göra vape juice längre. Förvara först flaskorna på en sval, mörk plats som ett skåp eller i kylen. Jag vet att det är en sval plats och mörk för det mesta. Men det är faktiskt en kall plats och kondens kan uppstå. En sval mörk plats bör vara lite svalare än rumstemperatur. Ett sällan använt skåp är perfekt. Om det finns barn i hemmet, håll det utom räckhåll.

  • Förvara vape juice på en sval, mörk plats.
  • Ta inte bort locket så att det inte oxideras.
  • Om det finns barn i hemmet är det perfekt att förvara vape juice i en låst låda.

Vad bryts ner i vape juice? Med tiden kan smakerna bryta ner. Och vissa smaker varar inte så länge som andra. Den konserverande effekten av VG och PG hjälper till att förlänga livstiden för smaker. Men var medveten om att efter ett år eller högst två kan smakprofilen för e-juice försvagas. Dessutom är det troligt att nikotin procenten kommer att minskas efter två år. Nikotinet kommer att brytas ner med tiden.
Planera helst att använda en juice inom ett år efter inköp. Medan du kan få upp till två år, garanterar ett års gräns att du får den fulla nikotin och smakämnen du vill ha i en vape. Genom att ta några enkla steg för att hålla din vapejuice från elementen kan vapers se till att en juice levererar länge. Kom bara ihåg, förvara den på en sval mörk plats för att få e-juice att hålla så länge som möjligt.

Har Vape Juice ett utgångsdatum?

Går vape juice ut? Vi har täckt det. Men vi vill upprepa att även om e-juice håller länge, fast inte för alltid. E-juice utgår så småningom. Medan huvudingredienserna i juicen är mycket långvariga är det de andra ingredienserna som så småningom bryts ner. Nikotinet och smakämnena kommer att bryta ner över tiden.
När nikotin i e-vätska bryts ner kommer mängden nikotin i en e-vätska att minskas. Till exempel kan en 3% nikotin reduceras till 2% eller till och med 1% efter två år. På samma sätt bryts smaken över tiden. Vissa smaker bryts ner snabbare än andra. Och även om VG och PG kan utöka livslängden hos en smakämne, kommer smaken med tiden att minska. Det är därför vi rekommenderar att du använder vape juice det första året efter inköp.
För att sammanfatta vårt svar på ”utgår vape juice”, låt oss hålla det enkelt.

  • E-juice varar i ett till två år.
  • Förvara juicer på en sval, mörk plats för att förlänga livslängden.
  • Eftersom vissa smaker bryts ned snabbare än andra, rekommenderar vi att du använder e-juicen inom ett år efter inköp.

Och där har vi det! Eftersom vape juice inte håller så länge är det alltid en bra idé att fylla på och dra nytta av rabatter och specialerbjudanden!